Gipszkarton szerelés kivitelezési tanácsok

 
Szárazépítési szerkezeteket csak olyan hőhatásoknak szabad csak kitenni, ahol a felületi hőmérsékletük tartósan nem lépi túl a +50 ˚C-ot.
 
Vizes helységekben (fürdőszoba, zuhany, konyhák max. 70% relatív páratartalomig) a gipszkarton szerkezetek impregnált lapokból kell építeni
 
Csempézésre kerülő gipszkarton felületet nem kell hézagolóanyaggal hézagolni, hanem flexibilis csemperagasztóval kell a gipszkartonok között lévő hézagokat kitölteni és utána csempéket felragasztani
A gipszkarton szerkezetek építését csak a nyílászárók behelyezését követően szabad csak elkezdeni
 
 
A falaknak és a födémeknek állandósult nedvességtartalommal kell rendelkezniük, a felületüknek száraznak az aljzatnak érettnek kell lennie.
 
 
 
A gipszkarton lapokat a szerelésüket megelőzően min. 48 óráig 
ugyanabban a térben kell tárolni, ahová beszerelésre kerülnek, hogy nedvességtartalmaik kölcsönösen kiegyenlítődhessenek
 
Gipszkarton+szerelés A gipszkarton lapokat fektetve kell tárolni és függőlegesen mozgatni (lásd : szerszámok Panel hordozó műanyag)
Gipszkarton lapok megmunkálása:A pontos vágásokhoz elengedhetetlen a kézi róka vagy gipszkarton fűrész ( lásd szerszámok Kézifűrész 550 mm gipszkartonhoz)A szerelvények helyét dobozfúróval vagy körkivágóval (lásd szerszámok Körkivágó gipszkartonhoz)
 
Fa vázszerkezetre történő rögzítésnél –a csavaroknak legalább a lap vastagságával megegyező mélységben kell a fába behatolniuk, de a minimális csavarozási mélység 20 mm
 
Fém vázszerkezetre történő rögzítésnél a csavaroknak minimum 10 mm mélyre kell a fémbe hatolniuk
A csavarfejet a lap felszínének síkja alá kell besüllyeszteni, megkönnyítve a későbbi glettelési munkálatokat
 
A hézagolást +5 ˚C felett szabad elvégezni
A hézagolást csak a gipszburkolat</a>
Többrétegű szerkezet minden egyes rétegét hézagolni kell. Az alsóbb rétegek hézagolásakor hézagerősítő csíkot nem kell elhelyezni.
Az öntapadó műanyag erősítőszalagot (FIBA háló) a száraz lemezre ragasztjuk fel, és a szalagon keresztül a hézagot hézagoló anyaggal teljesen kitöltjük.
Az üvegszálas hézagerősítő szalagot a frissen felhordott vékony hézagoló anyagba simítjuk bele
 
Válaszfalak szerelése esetén a lapokat kizárólag a függőleges CW profilokhoz rögzítjük, és nem a vízszintes UW profilokhoz
Amennyiben a falban ásványgyapot szigetelés van, a hangszigetelő tulajdonságok javítása érdekében az ajtótok és a profilok között keletkezett üreget is ki kell tölteni szigetelőanyagokkal.
A gipszkarton lapok szabálytalan elhelyezése és rögzítése következtében a lapok közötti hézagok megrepedezhetnek. 
 
 
Forrás: Rigipsz Hungária Gipszkarton Kft-Kivitelezői kézikönyv

Investigationes
CHARLES S. ANDREWS
3139 Brownton Road
Long Community, MS 38915+ acspal@citromail.hu
Mirum
sample map

Budapest Pest-megye

K

Hétvégén is!
06

Szolgáltatások Cégünk gipszkarton szerelési munkák kivitelezésével is foglalkozik lakásrenoválás lakás átalakítás során . Gipszkarton álmennyezet Gipszkarton válaszfalak Tetőterek beépítése előtétfalak szerelése Száraz vakolás ... Gipszkarton válaszfal Gipszkarton álmennyezet Tetőtér beépítés, Kazettás álmennyezet Gipszkarton lapok Akciók Akciós árak.

Családi ház építés felújítás átalakításLakásátalakítás lakásrenoválás lakás átépítés Budapest.

Spot lámpa szerelése : Álmennyezet, spot lámpa, spot világítás beépítése.

lakás takarítás

Panel Lakások, irodák, üzlethelyiségek épületek és családi házak gipszkarton szerelése.

Családi ház bővítés hozzá építés átalakítás felújítás