Amióta a gipszkarton technológia megszokottá vált, egyre többen fedezték fel az ebben rejlő átalakítási lehetőségeket az otthonok felújításánál. 


A változatos formák, lehetőségek nemcsak a lakóhelyiségek  a gyors leválasztásánál, hanem azok újszerű, a szárazépítési technológiából adódó kreatív alkalmazásban is teret nyertek. Természetesen a bonyolultabb kialakítást igénylő elképzelések megvalósítását célszerű képzett szakemberekre bízni, ám ezen kívül számos elképzelés saját kezűleg is elkészíthető.


Az alaptechnológia egyszerű, a gipszkarton lapokat fa, vagy inkább acéllemezből kialakított vázelemekre kell felcsavarozni. Általában az UD idomok szélső tartókként használatosak, és ezekbe illeszthetők a függőleges rögzítő idomként szolgáló CW idomok. Ezek 50, 75 és 100 mm széles, 0,6 mm-es horganyzott acéllemezből készült 4 m hosszúságú idomok. Ezeken kívül használatosak még épületszerkezetekhez való rögzítéshez 30 mm széles UD idomok, és az álmennyezetek, egyéb alá függesztett vázhoz CD 60 mm-es tartóidomok. Szegélyeként használhatók UA idomok is. Az utóbbiakat inkább szakemberek alkalmazzák bonyolultabb szerkezeti vázak kialakításához.

 

A szükséges vázat természetesen fából is el lehet készíteni, ám ehhez csak minőségi faanyagot ajánlatos használni. A tartóvázat 40x40 mm-es staflikból, egymásba eresztett kötéssel szokás kialakítani, mint ahogyan az esetleges összekötő elemeket is, ám ezeknek csak a szélességük legyen 40 mm, a vastagságuk 25-30 mm közötti is lehet. A favázak éppen ezért munkaigényesebben készíthetők el, mint a fémidomokból összeállítottak, amelyeket csak méretre kell vágni, és egymásba illesztve szerkezeti csavarokkal könnyen összeerősíthetők. Investigationes
CHARLES S. ANDREWS
3139 Brownton Road
Long Community, MS 38915+ acspal@citromail.hu
Mirum
sample map

Budapest Pest-megye

K

Hétvégén is!
06

Szolgáltatások Cégünk gipszkarton szerelési munkák kivitelezésével is foglalkozik lakásrenoválás lakás átalakítás során . Gipszkarton álmennyezet Gipszkarton válaszfalak Tetőterek beépítése előtétfalak szerelése Száraz vakolás ... Gipszkarton válaszfal Gipszkarton álmennyezet Tetőtér beépítés, Kazettás álmennyezet Gipszkarton lapok Akciók Akciós árak.

Családi ház építés felújítás átalakításLakásátalakítás lakásrenoválás lakás átépítés Budapest.

Spot lámpa szerelése : Álmennyezet, spot lámpa, spot világítás beépítése.

lakás takarítás

Panel Lakások, irodák, üzlethelyiségek épületek és családi házak gipszkarton szerelése.

Családi ház bővítés hozzá építés átalakítás felújítás