Gipszkarton válaszfalak alkalmazásával jelentős összegeket spórolhatunk meg, a hagyományos tégla válaszfal szerkezetekhez képest.

A gipszkarton válaszfalak segítségével a teret egyszerűen oszthatjuk különálló helyiségekre.  


Az első lépés a gipszkarton falak helyének kijelölése. Fontos, hogy a váz helyét jelöljük ki ilyenkor, így a gipszkarton falborítás vastagságát figyelembe kell venni. Gipszkarton falak szerelése
 Válaszfal elemei: UW profil, vízszintes CW profil, függőleges
 A kijelölés után szivacscsíkokkal látjuk el azokat a profilokat, amelyek csatlakoznak a gipszkarton falhoz, aljzathoz, plafonhoz. Ezek a szivacscsíkok öntapadósak, könnyen elhelyezhetők.Gipszkarton falak szerelése


A profilokat műanyag beütő dübelekkel rögzítjük a csatlakozó szerkezethez (az aljzat vagy a plafon).  A függőleges CW profilokat úgy csúsztatjuk be a vízszintes UW profilba, hogy kb. 2 cm-re csússzanak egymásba.
# A függőleges profilokat műanyag beütő dűbellel rögzítjük a gipszkarton falhoz. Majd oszlopként az UW profilba illesztjük a többit is. A távolság a gipszkarton lap nagyságától függ, általában 1,2 m, így ez 0,6 m.
 
A CW profilokat nem kell az UW profilokhoz rögzíteni, ez csak a kidőlés miatt van. A gipszkarton lapokat állítva szereljük a szerkezetre. Lehetőleg egész méretű lapokat használjunk, így masszívabb lesz a szerkezet. Ha szükséges könnyen méretre vághatjuk a gipszkartont. Az egyik oldalát bevágjuk, behajtjuk és ezután már a másik oldalról is könnyen vágható. Fontos! A legkisebb beilleszthető gipszkarton lap 35 cm-es, de kettő vagy ennél több kisméretű gipszkarton lap nem kerülhet egymás fölé.
 
A profilokba könnyen behúzhatóak a vezetékek, mivel gyárilag lyukakat helyeznek el a dolgunk megkönnyítésére. Ha befejeztük az egyik oldalt, berakhatjuk a szigetelést. Mindenképp olyat válasszunk, ami tűzálló szálas szigetelőanyag (üveg-, vagy kőzetgyapot)!Gipszkarton falak szerelése
 
A gipszkarton válaszfal burkolását a másik oldalon is folytatjuk. Fontos! Az egyik oldalon lévő függőleges hézaggal szemben a másik oldalon egész lap legyen. 
 Ha mindkét oldallal végeztünk, üvegszövettel egyenlíthetjük ki a felület. Ez után glettelhetjük és csiszolhatjuk tökéletesen simára a gipszkarton válasz falat hogy könnyű legyen a festés, tapétázás, stb.Investigationes
CHARLES S. ANDREWS
3139 Brownton Road
Long Community, MS 38915+ acspal@citromail.hu
Mirum
sample map

Budapest Pest-megye

K

Hétvégén is!
06

Szolgáltatások Cégünk gipszkarton szerelési munkák kivitelezésével is foglalkozik lakásrenoválás lakás átalakítás során . Gipszkarton álmennyezet Gipszkarton válaszfalak Tetőterek beépítése előtétfalak szerelése Száraz vakolás ... Gipszkarton válaszfal Gipszkarton álmennyezet Tetőtér beépítés, Kazettás álmennyezet Gipszkarton lapok Akciók Akciós árak.

Családi ház építés felújítás átalakításLakásátalakítás lakásrenoválás lakás átépítés Budapest.

Spot lámpa szerelése : Álmennyezet, spot lámpa, spot világítás beépítése.

lakás takarítás

Panel Lakások, irodák, üzlethelyiségek épületek és családi házak gipszkarton szerelése.

Családi ház bővítés hozzá építés átalakítás felújítás